Horecabegrenzer.nl
Installatie en onderhoud van geluidsbegrenzers
Contact
Veelgestelde vragen

Kan er op elk systeem een limiter geplaatst worden? 
Ja, op alle systemen kan een limiter geplaatst worden ook op live muziek. 

 

Wij hebben net een bruin café geopend en hebben nu al klachten, wat kunnen we doen?

Klachten zijn natuurlijk vervelend, maar in dit stadium zijn jullie en nog op tijd bij. U zult eerst moeten achterhalen waar de klachten vandaan komen. Nodig de buren uit, meestal komen deze klachten uit de directe omgeving van uw bedrijf. Indien dit niets opleverd neem dan contact met ons op.


Wij hebben al een limiter op onze muzieksysteem maar we krijgen nog klachten vanuit de buurt.

Het kan zijn dat uw limiter niet goed is afgesteld. Maar het hoeft natuurlijk niet aan uw limiter te liggen, de klachten kunnen ook komen van bezoekers die uw bedrijf verlaten. Dit zou u kunnen meten doormiddel van een DB meter.

Na een waarschuwing van de gemeente, krijg je dan direct een dwangsom opgelegen?
De gemeenten zijn niet zuinig met boetes, deze kunnen oplopen naar 5000,- euro per overtreding. Mocht de geluidsoverlast blijven kunnen ze u een maatwerkvoorschrift opleggen. Met dit voorschift heeft de gemeente meer macht. Zij kunnen uw systeem in beslag nemen en uw vergunning stopzetten zonder een tussenkomst van een rechter.

 

 

Wat is een maatwerkvoorschrift? 

Een maatwerkvoorschrift is het uiterste redmiddel van een gemeente, hiermee kunnen ze het u erg moeilijk maken. In het verleden zijn hier al een aantal bedrijven door gesloten. Krijgt u een maatwerkvoorschift, dan moet er een harde aanpak komen om deze problemen zo snel mogelijk te verminderen. 


Wij hebben een maatwerkvoorschift van de oude horeca uitbater kan dit?
Ja, dat kan. Een nieuwe uitbater neemt altijd het maatwerkvoorschrift over, hier kunt u niks aan veranderen. Het is bij een nieuwe vergunning aanvraag wel belangrijk dat u dit navraagt bij de gemeente.
Teken nog geen contract omdat pandeigenaren ook wel eens verzwijgen dat er een maatwerkvoorschift op het pand aanwezig is. Neem hiervoor altijd een specialist in handen.
 

Doen jullie ook geluidsmetingen?

Ja, wij bieden naast onze limiter programma ook een uitgebreidt meetprogramma. Op deze site vindt u meer informatie.
 

Ik heb met spoed een limiter nodig hoelang duurt een installatie? 

Wij kunnen, als de limiter op voorraad is, binnen 1 werkdag monteren en afstellen, ook kunnen wij spoedmetingen verrichten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. 

 

Staat uw vraag er niet bij stel deze dan via ons webformulier. Wij zullen deze dan binnen 1 werkdag plaatsen op onze website met een antwoord erbij. 

HomeGeluidsovertredingGeluidsbegrenzersGeluidsonderzoekenIsolatie Overige diensten Contact